فروشگاه ایرانیکان
برترین های دنیای مجازی
برترین های دنیای مجازی
علمی آموزشی تخصصی بهداشتی اطلاعات عمومی سرگرمی اس ام اس sms تغذیه دعا ذکر

خريد سهام:

خريدار سهام براي خريد بايد به يكي از كارگزاري‌هاي بورس مراجعه و از كارگزار تقاضاي فرم درخواست خريد كند. كارگزار فرمي را در اختيار او قرار مي‌دهد و او علاوه بر تكميل فرم بايد مبلغي را كه مي‌خواهد سرمايه‌گذاري كند به حساب كارگزار واريز و فيش آن را به همراه فرم تكميل شده تحويل كارگزار نمايد و رسيد بگيرد.طي زمان معيني، پس از آماده شدن اوراق سهام، مشتري با تحويل رسيد قبلي به كارگزار اوراق سهام خود را دريافت مي‌دارد. علاوه بر خريد حضوري، اشخاص مي‌توانند از طريق اينترنت نيز اقدام به خريد كنند و پس از انجام هر عمليات پرينت آن را به عنوان رسيد دريافت نمايند. در فرم درخواست خريد، مواردي از قبيل مشخصات خريدار، تعداد سهام مورد تقاضا، مبلغ سرمايه‌گذاري و ....... گنجانده شده است. از جمله مواردي كه خريدار در فرم درخواست خريد بايد مشخص كند قيمت و نوع سهم مورد نظر خود مي‌باشد. براي اين كار، خريدار چند راه در پيش‌رو دارد:

راه اول اين كه خريدار، چون اطلاع چنداني از سهام و اوراق موجود در بورس ندارد، مبلغي را كه مي‌خواهد در بورس سرمايه‌گذاري كند در اختيار كارگزار مي‌گذارد و از او مي‌خواهد كه به انتخاب خودش بهترين سهام را براي او خريداري كند، ضمن آن كه مي‌تواند اولويت‌هاي مورد نظر خود را به كارگزار اطلاع دهد.

راه دوم اين است كه خريدار، اگر خريد سهام خاصي را در نظر دارد آن را به كارگزار مي‌گويد، مثلاً مي‌گويد "اگر سهام فلان كارخانه عرضه شد براي من خريداري كنيد. " در اين حالت، چون قيمت سهم وسط خريدار اعلام نشده است كارگزار اختيار دارد كه به هر قيمتي كه سهم مورد نظر مشتري عرضه شد آن را خريداري نمايد. لازم به ذكر است كه كارگزاران غالباً مسئوليت‌پذيري و تعهد اخلاقي لازم را دارند و سعي مي‌كنند به بهترين قيمت ممكن سهام مورد نظر مشتري را براي او خريداري نمايند. در هر صورت كارگزار اطلاعات مشورتي خود را در اختيار خريدار قرار مي‌دهد و در تصميم‌گيري و انتخاب به او كمك مي‌كند.

و بالاخره راه سوم خريد سهام اين است كه خريدار از كارگزار تقاضاي خريد سهم معيني را با قيمت معين مي‌كند و كارگزار نيز مطابق درخواست مشتري اقدام به خريد مي‌نمايد.

نويسنده : سيد مجتبي فنائي

یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:خرید سهام, :: 14:12 :: نويسنده : دوستدار علم

چرا در بورس سرمايه‌گذاري كنيم؟

سرمايه‌گذاران در هر كجا كه سرمايه‌گذاري مي‌كنند علاوه بر اين كه به دنبال كسب سود هستند، در انتخاب نوع سرمايه‌گذاري نيز به دنبال جايي مي‌گردند كه سود بيشتري بدهد، مورد اطمينان و قانوني باشد، هر زمان كه بخواهند بتوانند از وضعيت سرمايه‌گذاري خود مطلع شوند، هر وقت كه بخواهند بتوانند سرمايه‌ي خود را نقد كنند و...... برخي نيز علاوه بر اين، معيارهاي متعالي‌تري دارند. به عنوان مثال، به دنبال سرمايه‌گذاري در كاري هستند كه علاوه بر خودشان، جامعه نيز از آن بهره‌مند شود. مثلاً ايجاد اشتغال بكند و..... بورس از جمله مراكزي است كه جميع اين ويژگي‌ها را داراست.پس سرمايه‌گذاري در بورس نه تنها براي سرمايه‌گذاران و سرمايه‌پذيران سودمند است بلكه براي كل جامعه نيز فوايد قابل توجهي دارد. در ادامه به برخي از تأثيرات بورس براي سرمايه‌گذاران اشاره مي‌كنيم.

 

 فوايد بورس براي سرمايه‌گذاران

   1.درآمد :

مهم‌ترين هدف هر فرد از سرمايه‌گذاري كسب درآمد است. سرمايه‌گذاري در بورس مي‌تواند از دو راه اين خواسته‌ را محقق سازد. نخست از طريق پرداخت سود ناشي از فعاليت كارخانه‌ها و شركت‌ها؛ بدين ترتيب كه، كارخانه‌ها يا شركت‌هايي كه سهامشان در بورس عرضه شده است بخشي از سودي را كه از فروش كالاها و خدماتشان حاصل مي‌شود بين سهامداران تقسيم مي‌كنند. بدين ترتيب كساني كه با خريد سهام شركت‌ها و يا كارخانه‌هاي بورسي در اين مراكز شريك شده‌اند از اين طريق كسب درآمد مي‌كنند. راه دوم كسب درآمد سهامداران بورس، ناشي از فعاليت‌هاي مفيد و مؤثر مديران شركت‌هاي مربوطه است كه باعث افزايش قيمت سهام شركت‌ها مي‌شود كه اين به معني افزوده‌شدن بر دارايي سهامداران است.

2.قابليت نقدشوندگي :

كساني كه در بورس سرمايه‌گذاري مي‌كنند اگر به پولشان نياز پيدا كنند بسيار سريع‌تر از بسياري از سرمايه‌گذاري‌هاي ديگر مي‌توانند سهام خود را به پول نقد تبديل كنند. براي اين كار كافي است به اولين كارگزار بورس مراجعه نمايند و فرم تقاضاي فروش سهامشان را تحويل دهند. سهولت فروش سهام طوري است كه حتي در سخت‌ترين شرايط هم، درصورتي كه فرد سهام خود را اندكي كم‌تر از قيمت روز بازار ارائه نمايد، در كم‌ترين زمان سرمايه‌اش نقد خواهد شد. اين در حالي است كه بسياري از سرمايه‌گذاري‌هاي ديگر فاقد اين ويژگي مي‌باشند. به عنوان مثال، فرض كنيد فردي در خريد ماشين، زمين يا منزل مسكوني سرمايه‌گذاري كرده و حالا نيازمند پول شده است. روشن است كه تبديل هر يك از موارد ذكر شده به پول نقد به مراتب مشكل‌تر از فروش سهام شركت‌هاي بورسي خواهد بود.

3.مشاركت در تصميم‌گيري‌ها :

تصميم‌گيري براي اداره‌ي شركت‌هاي پذيرفته شده در بورس با نظر صاحبان سرمايه انجام مي‌پذيرد. افرادي كه سهام شركت‌هاي بورسي را خريداري مي‌كنند مطابق قانون مي‌توانند در مجامع شركت مربوطه حضور پيدا كنند و با شنيدن گزارش فعاليت‌ها از گردش كار شركت آگاه شوند و همچنين با حق رأي خود نسبت به انتخاب هيئت مديره، طرح‌هاي مورد نظر و ميزان سود تقسيمي به سهامداران شركت اظهارنظر نمايند. اين مزيت شركت‌هاي بورسي سبب شده است كه سهامداران بتوانند هم از فعاليت‌هاي شركت آگاه شوند و هم در تصميم‌گيري‌ها مشاركت داشته باشند.

4.اطمينان از مكان سرمايه‌گذاري :

بورس مكاني بسيار امن براي سرمايه‌گذاري است. براي اثبات اين مدعا كافي است به قانون حاكم بر بورس توجه كنيم. بورس براساس قانون بازار اوراق بهادار تأسيس شده است و مطابق آن فعاليت مي‌كند. در قانون علاوه بر اين كه كليه‌ي فعاليت‌هاي بورس مشخص شده است و هر نوع فعاليتي با اخذ مجوز قانوني صورت مي‌گيرد يك نهاد ناظر به نام "سازمان بورس " نيز در نظر گرفته شده تا بر تمامي فعاليت‌هايي كه انجام مي‌شود نظارت كند. نكته‌ي ديگر اين كه شركت‌هاي بورسي براساس قانون موظف‌اند اطلاعات مجاز مربوط به خود را به طور مرتب در اختيار خريداران و فروشندگان قرار دهند. اين كار باعث شفاف شدن بازار مي‌شود و بدين ترتيب هر كس كه اطلاعات لازم را براي خريد و فروش در اختيار داشته باشد مي‌تواند با اطمينان اقدام به معامله كند. نتيجه اين كه، قانون حاكم بر بورس و سازوكارهاي پيش‌بيني شده مكاني مطمئن براي سرمايه‌گذاري فراهم آورده است.

 

چگونه مي‌توان در بورس سرمايه‌گذاري كرد؟

انجام هر فعاليتي تابع آداب و مقرراتي است. سرمايه‌گذاري در بورس نيز تابع مقررات و آداب خاص خود است. اولين كاري كه براي سرمايه‌گذاري در بورس بايد انجام داد گرفتن "كد معاملاتي " است. اين كد به منظور راحت‌تر شدن و سرعت يافتن بيشتر كار به افراد داده مي‌شود؛ همان طور كه بانك به مشتري خود شماره حسابي مي‌دهد كه مشتري با آن شماره شناخته مي‌شود. بنابراين، سيستم معاملاتي بورس افراد را به وسيله‌ي كد معاملاتي آنها شناسايي مي‌كند. براي گرفتن كد معاملاتي، فرد مي‌تواند با مراجعه به يكي از كارگزاري‌ها و ارايه‌ي فتوكپي شناسنامه يا كارت ملي خود كد مربوط به خود را دريافت دارد. كد معاملاتي شامل سه حرف اول نام‌خانوادگي به همراه يك عدد ثابت مي‌باشد. به عنوان مثال، كد معاملاتي كسي كه نام‌خانوادگي او فخرآبادي است مي‌تواند "فخر 00101 " باشد.

 نويسنده : سيد مجتبي فنائي

یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:بورس,سرمایه گزاری در بورس, :: 14:8 :: نويسنده : دوستدار علم

بورس چيست؟

براي شناخت بورس و آشنايي بيشتر با آن بهتر است از "بازار " و تعريف آن شروع كنيم. در يك تعريف ساده، مي‌توان گفت كه، بازار مكاني است كه در آن خريد و فروش صورت مي‌گيرد؛ و ساده‌تر اين است كه بگوييم هرگاه شرايطي فراهم شود كه بين خريدار و فروشنده رابطه‌ برقرار شود و معامله‌اي صورت پذيرد بازار تشكيل شده است. اين شرايط مي‌تواند مكان خاصي باشد يا شبكه‌اي ارتباطي مثل اينترنت.

در بازارها به طور كلي دو نوع دارايي، دارايي‌هاي واقعي و دارايي‌هاي مالي، مورد معامله قرار مي‌گيرند. دارايي‌هاي واقعي همان دارايي‌هاي فيزيكي هستند مثل زمين، ساختمان و انواع كالا مانند ماشين، لوازم خانگي و .... اما دارايي‌هاي مالي دارايي‌هاي كاغذي و بهتر بگوييم اسنادي هستند، مثل سهام و اوراق مشاركت. بورس‌ بازاري است كه در آن دارايي‌هاي مختلف مورد معامله قرار مي‌گيرد. از اين رو، انواع بورس‌ها را مي‌توان به سه دسته‌ي كلي بورس كالا، بورس ارز و بورس اوراق بهادار طبقه‌بندي كرد.

1. بورس كالا: بازاري كه در آن خريد و فروش كالاهاي معين صورت مي‌گيرد و به طور منظم و دائم فعال است بورس كالا نام دارد. در بورس كالا معمولاً مواد خام و مواد اوليه مورد معامله قرار مي‌گيرد. هر بورس كالايي را با نام همان كالايي كه مورد معامله قرار مي‌گيرد نام‌گذاري مي‌كنند. مثلاً بورس نفت و بورس گندم.

2. بورس ارز: در بورس ارز، همان طور كه از نام آن مشخص است، كار خريد و فروش پول‌هاي خارجي انجام مي‌گيرد. اين بورس در كشور ما فعال نيست اما در كشورهاي پيشرفته فعاليت چشم‌گيري دارد.

3. بورس اوراق بهادار: در بورس اوراق بهادار دارايي‌هاي مالي از قبيل سهام، اوراق مشاركت و ........ مورد معامله قرار مي‌گيرد. در ايران، به بازار خريد و فروش اوراق بهادار كه به طور رسمي و دائمي در محل معيني تشكيل مي‌شود "بورس اوراق بهادار " مي‌گويند ولي ما در اين نوشته براي اختصار آن را بورس يا بورس اوراق بهادار مي‌گوييم.

 

بورس اوراق بهادار چه مي‌كند؟

-----------------------------------

كار اصلي بورس اوراق بهادار اين است كه زمينه‌اي فراهم مي‌آورد تا دو گروه از مردم، به طور قانوني، در يك فعاليت اقتصادي شريك و علاوه بر تأمين نيازهاي يكديگر، از منفعت و سود اين فعاليت بهره‌مند شوند. اين دو گروه سرمايه‌گذاران و سرمايه‌پذيران مي‌باشند.

اصولاً در يك تقسيم‌بندي ساده، افراد جامعه را مي‌توان به دو گروه تقسيم كرد؛ يك گروه كساني كه پول، سرمايه و يا پس‌انداز دارند اما نمي‌توانند با آن كار كنند و گروه دوم كساني كه توانايي انجام فعاليت‌هاي اقتصادي دارند اما سرمايه و پول كافي ندارند. اين دو گروه علاوه بر اين كه يكديگر را نمي‌شناسند و تعداد آنها نيز كم نيست داراي ويژگي‌هاي مختلفي هستند. به عنوان مثال، همه‌ي سرمايه‌گذاران به يك اندازه پس‌انداز ندارند. برخي داراي مبالغ اندك و برخي صاحب مبالغ كلان مي‌باشند، سليقه‌ي اين افراد هم براي سرمايه‌گذاري متفاوت است، مثلاً عده‌اي تمايل به سود كم در كوتاه‌مدت دارند و عده‌اي به دنبال سود بيشتر ولي در درازمدت‌اند و ده‌ها ويژگي ديگر.

سرمايه‌پذيران نيز از ويژگي‌هاي مختلف برخوردارند، براي مثال، هر گروه در زمينه‌ي خاصي فعاليت مي‌كنند، با توجه به نوع فعاليت‌شان سودهاي متفاوتي پرداخت مي‌كنند، در اداره‌ي مراكز توليدي خود سليقه‌ي متفاوت دارند و...... حال با اين همه ويژگي‌هاي متفاوت چگونه مي‌توان بين اين دو گروه رابطه برقرار كرد تا همه‌ي آنها ضمن قبول شرايط يكديگر حاضر به شراكت شوند؟ يكي از ‌كارهاي اساسي بورس همين است كه با ايجاد يك فضاي مناسب و قانونمند زمينه‌اي فراهم ‌آورد تا از طريق آن برآوردن تمامي خواسته‌هاي قانوني طرفين با حفظ حقوق آنها ميسر شود. بورس يك مشكل بسيار بزرگ ديگر را نيز حل كرده است، به طوري كه مي‌توان ادعا كرد حل اين مشكل باعث گسترش سرمايه‌گذاري و در نتيجه توسعه‌يافتگي و پيشرفت سريع‌تر كشورهاي جهان شده است. آن مشكل اين است كه اگر افراد مختلفي كه با سرمايه‌هاي متفاوت وارد بورس شده و در فعاليت‌هاي اقتصادي بزرگ شريك مي‌شوند، بخواهند، در هر زمان كه تصميم بگيرند، سهم و سرمايه‌ي خود را به قيمت مناسب بفروشند، بايد چه كار كنند؟ به عنوان مثال اگر فردي 100 سهم از 125 ميليون سهم يك كارخانه‌ي سيمان را دارا باشد و تصميم بگيرد آن را همين امروز بفروشد چگونه مي‌تواند قيمت سهام خود را مشخص كند؟ چطور مي‌تواند قيمت كارخانه را محاسبه نمايد تا براساس آن قيمت سهم خود را مشخص كند؟ چه قدر زمان، چه تعداد افراد و چقدر هزينه براي اين كار لازم است؟ و... بورس اين مشكل را حل كرده و سازوكاري را طراحي كرده است كه هر فرد با هر ميزان سهم، در هر روز تصميم به فروش سهامش بگيرد بتواند از قيمت سهام خود آگاه شود و يا حتي اگر تصميم به فروش نداشته باشد قيمت روز سهام خود را بداند.

 

قيمت سهام در بورس چگونه مشخص مي‌شود؟

-----------------------------------------------------

نظام قيمت‌گذاري در بورس به گونه‌اي طراحي شده است كه هيچ كس نمي‌تواند در قيمت‌گذاري دخالت كند؛ به اين ترتيب كه در بورس افراد نمي‌توانند شخصاً اقدام به خريد و يا فروش سهام بنمايند و اين كار بايد از طريق كارگزاري‌هاي بورس و كارگزاران آن انجام شود. كارگزاران افرادي خوش‌نام و مطمئن هستند كه علاوه بر اين كه سابقه‌ي تخلفات مالي ندارند مجوز فعاليت خود را از سازمان بورس دريافت كرده‌اند؛ يعني فعاليت‌هاي آنها تحت نظارت بورس انجام مي‌پذيرد.

ورود به بورس بدين طريق است كه، چه فروشندگان و چه خريداران سهام در اولين قدم تقاضاي خود را به كارگزاران بورس تحويل مي‌دهند. كارگزاران هر روز به جز روزهاي پنج‌شنبه و ايام تعطيل از ساعت 9 صبح الي 12 ظهر در تالار بورس حاضر شده و تمامي تقاضاهاي خريد و فروش را وارد سيستم معاملات مي‌كنند. پس از وارد شدن ليست تقاضاها در سيستم معاملات، تقاضاها در دو صف؛ صف خريد و صف فروش، براساس قيمت و زمان ورود، اولويت‌بندي مي‌شود. اين سيستم به گونه‌اي طراحي شده است كه قيمت‌هايي را كه براي فروش ارزان‌تر است و تقاضاهاي خريدي را كه قيمت بالاتري دارند در رديف اول قرار مي‌دهد. بدين ترتيب هر كس كه به ارزان‌ترين قيمت بفروشد در اول صف فروش و هر كس گه به گران‌ترين قيمت بخرد در اول صف خريد قرار مي‌گيرد و بنابراين قبل از ديگران معامله خواهد كرد. البته در صورتي كه دو تقاضا با يك قيمت وارد سيستم شود، سيستم اولويت را به تقاضايي مي‌دهد كه زودتر وارد سيستم معاملات شده باشد. اين عملكرد سيستم بيانگر آن است كه روند معاملات و قيمت سهام براساس عرضه و تقاضا مشخص مي‌شود و امكان دخالت افراد در آن وجود ندارد.

نويسنده : سيد مجتبي فنائي

یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:بورس, :: 14:5 :: نويسنده : دوستدار علم

شناخت بورس و آموزش سرمایه گزاری در بورس ایران - قسمت ( اول)

 

در اين مقاله سعي شده است خواننده با سازوكارهاي قانوني بورس آشنا شده و با توضيحات ساده در مورد فعاليت‌هاي مختلف آن، از جمله نحوه‌ي خريد و فروش، راه‌هاي مختلف سرمايه‌گذاري، فوايد سرمايه‌گذاري و .... آگاهي پيدا كند و اطلاعات اساسي و اوليه‌ي مورد نياز خود را كسب نمايد.

 

مقدمه:

همه‌ي افراد جامعه‌ي ما بورس را نمي‌شناسند و با نحوه‌ي سرمايه‌گذاري در آن و فوايد و سودمندي‌هاي ناشي از آن آشنا نيستند. اين در حالي است كه آشنايي با بورس و فعاليت در آن مي‌تواند در زندگي اقتصادي مردم بسيار مؤثر باشد. تا همين سال‌هاي اخير، بيشتر مردم پس‌اندازهاي خود را فقط در بانك‌ها نگهداري مي‌كردند و با راه‌هاي ديگر استفاده از اندوخته‌هاي خود آشنا نبودند. اما امروزه بسيار شنيده مي‌شود كه راه ديگري هم براي استفاده از پس‌اندازها وجود دارد و آن اين است كه يك فرد عادي مي‌تواند در مالكيت واحدهاي توليدي و تجاري بزرگ مشاركت نمايد و از نتايج مشاركت و سرمايه‌گذاري خود به سادگي بهره‌مند شود. اما به راستي چگونه ممكن است يك فرد عادي با سرمايه‌اي اندك در سرمايه‌گذاري‌هاي بزرگي شريك شود در حالي كه نه شركاي خود را مي‌شناسد و نه امكان كسب اطلاع از نحوه‌ي فعاليت، ميزان هزينه‌ها، درآمدها و ... دارد؛ گذشته از اين، اصلاً چنين كسي چگونه مي‌تواند از حساب و دخل و خرج اين مركز توليدي كه در آن مشاركت كرده است آگاهي پيدا كند؟

در پاسخ به اين سوال بايد گفت كه، بورس امكان هر آنچه را كه براي سرمايه‌گذاري و مشاركت در اين مراكز لازم است فراهم آورده و علاوه بر نظارت دقيق بر فعاليت‌هاي اين مراكز، مطابق قانون مدافع حقوق سرمايه‌گذاران است.

 

تاريخچه:

انديشه‌ي ايجاد بورس زماني شكل گرفت كه عده‌اي از بازرگانان اروپايي از فعاليت‌هاي تجاري خود ضرر كردند، بنابراين به فكر راه‌حلي افتادند تا به وسيله‌ي آن بتوانند جلوي اين ضرر را بگيرند و يا آن را به حداقل برسانند. نتيجه آن شد كه تعدادي از بازرگانان عده‌اي را در فعاليت‌هاي خود شريك كردند تا با اين روش سود و زيان احتمالي را با آنها تقسيم كنند. اين تجربه موفقيت‌آميز بود لذا به تدريج هر تاجري سعي مي‌كرد تا فعاليت‌هاي تجاري خود را با اين روش ادامه دهد؛ به خصوص كه اين روش براي افرادي كه فعاليت‌هاي بزرگ اقتصادي انجام مي‌دادند بسيار مطلوب‌تر بود. رفته رفته اين تجربه قانونمند شد و به تشكيل شركت‌هاي سهامي تبديل گرديد. اولين تجربه مربوط به تشكيل يك شركت سهامي در كشور روسيه بود كه در سال 1353 ميلادي تصميم گرفت كالاهايي را بدون اين كه آفريقا را دور بزند، از شمال اروپا به شرق آسيا و چين ببرد و اين كاري بود كه احتمال ضرر در آن بيشتر بود. براي انجام اين كار عده‌اي از تجار سرمايه‌ي لازم را تأمين كردند و هر كس به نسبت سرمايه‌ي خود در سود و زيان شركت شريك شد و اين كار با موفقيت صورت گرفت. بعدها با گسترش مبادلات در اروپا به سرمايه‌هاي زيادتر و شركاي بيشتري نياز شد. براي اين كار نياز به مراكزي بود تا بتوان بين سرمايه‌گذاران و سرمايه‌پذيران رابطه برقرار كرد. چنين مراكزي تأسيس شدند و بورس نام گرفتند. اولين بورس دنيا در قرن هفدهم ميلادي در شهر آمستردام هلند تشكيل شد و امروز اكثر كشورهاي جهان داراي بورس هستند. در ايران نيز در سال 1345 قانون تشكيل بورس به تصويب رسيد و از 15 بهمن‌ماه سال 1346 آغاز به كار كرد.

نويسنده : سيد مجتبي فنائي

یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:بورس, :: 14:1 :: نويسنده : دوستدار علم


                                      « معیار انتخاب سهم خوب در بورس »

1- وضعیت دارایی ها و بدهی های شرکت : یکی از عوامل موثر در انتخاب سهام یک شرکت، وضعیت دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام شرکت است. هر اندازه این وضعیت مطلوب تر باشد، نشان دهنده شرایط مناسب شرکت برای سرمایه گذاری است. به این منظور، می توان ترازنامه شرکت را مورد بررسی قرار داد.
2 - سود نقدی هر سهم : علاوه بر وضعیت درآمدی شرکت، میزان سودی که شرکت به هر سهم خود می دهد نیز در انتخاب سهم خوب، حائز اهمیت است.
3 - تداوم روند سودآوری : اگرچه سودآور بودن شرکت در انتخاب سهام آن بسیار مهم است، اما باید توجه داشت که این سودآوری، باید یک فرآیند مستمر و مداوم باشد، نه مقطعی. با مطالعه اطلاعات و برنامه های آتی شرکت، می توان نسبت به این موضوع آگاهی کسب نمود.
4 - نسبت قیمت به درآمد سهم ( P/E ) : نسبت قیمت به درآمد سهم بیانگر آن است که قیمت سهام شرکت، چند برابر میزان سود نقدی که شرکت به هر سهم خود تخصیص می دهد. به عبارت دیگر، این نسبت نشان می دهد که آیا قیمت سهام به نسبت سودی که بین سهامدارانش توزیع می کند، ارزش دارد.
5 - صنعتی که شرکت در آن فعالیت می کند : هنگام انتخاب سهام یک شرکت، باید به این موضوع توجه کرد که آیا صنعتی که شرکت در آن صنعت فعالیت می کند، از شرایط مناسبی در حال و آینده برخوردار است یا خیر. شرایط خرد و کلان اقتصادی چه تأثیری بر این صنعت خواهد گذاشت. صنایع رقیب این صنعت در حال و آینده، چه وضعیتی دارند. آیا شرایط بین المللی بر این صنعت تأثیر مثبت یا منفی خواهد داشت و...
6 - قابلیت نقدشوندگی : یکی از معیارهای انتخاب سهام خوب، قابلیت نقدشوندگی سهام است، به این معنا که هر وقت دارنده آن سهم قصد فروش آن را داشت، بتواند به راحتی، سهام خود را بفروشد. هر اندازه که دفعات خرید و فروش روزانه یک سهم بیشتر باشد، قابلیت نقدشوندگی آن سهم نیز بالاتر خواهد بود.
سؤال 5) آیا بورس فقط جای افراد حرفه ای است یا افراد غیرحرفه ای که قدرت خطرپذیری کمتری دارند هم می توانند در بورس سرمایه گذاری کنند؟
خیـر، بورس امکان سرمایه گذاری برای قشرهای مختلف را فراهم آورده است. افراد حرفه ای که فرصت و تخصص لازم برای تحلیل مستمر اطلاعات سهام را دارند، می توانند با خرید سهام و مشارکت در قراردادهای آتی بورس سهام و کالا، بطور مستقیم در بورس سرمایه گذاری کنند. اما افرادی که توانایی و یا فرصت مطالعه و تحلیل مستمر اطلاعات سهام را ندارند، می توانند با خرید واحدهای سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری، در بورس سرمایه گذاری کنند. با این کار، در واقع افراد پول خود را به دست افراد حرفه ای می سپارند تا تحت نظارت سازمان بورس، در بورس سرمایه گذاری کنند. این کار، ریسک سرمایه گذاری در بورس را برای افراد غیرحرفه ای کاهش می دهد. افراد غیرحرفه ای همچنین می توانند بجای خرید سهام، سایر اوراق بهاداری را که در بورس خرید و فروش می شود، مانند اوراق اجاره، اوراق مشارکت و... خریداری کنند. این اوراق اگرچه در مقایسه با سهام، بازده کمتری دارد، اما ریسک کمتری را هم بدنبال دارد.

 

یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:بورس, سهم بورس,سهم خوب, :: 13:20 :: نويسنده : دوستدار علم

« روز پدر »

و اما یکبار دیگه بهانه ای برای تشکر از زحمات دستهای مهربان،چشمهای خسته ولی یک دریا محبت.

قرین شدن روز پدر 13 رجب با پدر مهربانی ها و پدر سرور عالمیان جهان یعنی «حضرت مولا علی (ع)» ، افتخاری بزرگ برای تمام مردانی که به پدر بودنشان افتخار می کنند.

من عاشق این ابیاتم؛

« بوسه می زنم بر دست های پدرم که هیچگاه دست هایم را رها نکرد ! »

« شنیدن صـــــــدای قلب کسی که دوستــــــش داری زیبــــــــــاترین موسیقی دنیـــــاست…

شوهر عزیزم دوستت دارم ، روزت مبارک»

« به سلامتی پدری که کف تمام شهر راجارو میزنه که زن و بچه اش کف خونه کسی رو جارو نزنند! »

« به سلامتی پدری که نمی توانم را در چشمانش زیاد دیدیم ولی از زبانش هرگز نشنیدم !»

« به سلامتی پدری که لباس خاکی و کثیف میپوشه میره کارگری برای سیر کردن شکم بچه اش

اما بچه اش خجالت میکشه به دوستاش بگه این پدرمه ! »

« همسر خوبم ، روزهای با تو بودن قشنگ ترین روزهای خداست روز مرد بر بهترین مرد دنیا مبارک

همراه همیشگی تو در زندگی »

 

 مرحوم « استاد شهریار »  چه زیبا سرود ؛

    شبروان مست ولاي تو علي               جان عالم به فداي تو علي

 

                        و به همین سادگی،

                                                      « پدرم و همسر مهربانم» روزت مبارک.

یک شنبه 6 ارديبهشت 1394برچسب:, :: 10:18 :: نويسنده : دوستدار علم
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید امیدوارم از مطالب آن استفاده کرده و با دادن نظرات ارزشمندتون مشوق بنده باشید. وبلاگ با مطالب جدید روزانه به روز می شود.
نويسندگان


ورود اعضا:

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 912
بازدید دیروز : 476
بازدید هفته : 1717
بازدید ماه : 4217
بازدید کل : 166538
تعداد مطالب : 1381
تعداد نظرات : 26
تعداد آنلاین : 1